Nu al in voorverkoop!

De laatste weken vlogen in een stroomversnelling voorbij. Toen de cover klaar was (dit is het geworden, nu mag ik het delen!) en de laatste puntjes op alle i’s gezet in de tekst, begon de eindsprint.

Boeklancering

We hebben een datum geprikt voor de boeklancering, 7 november 2021 in een besloten gezelschap wordt mijn Feniks gevierd. Daarna vliegt ze de wereld in.
Natuurlijk is het spannend, als je boek uitkomt. Het is mijn debuut, dus alles is nieuw. Bovendien schrijf ik autobiografisch, dat maakt het bijna ondraaglijk spannend.
Het is nu 6 uur ’s morgens, ik kon niet langer slapen. Zo veel gedachtes in mijn hoofd! Bijvoorbeeld: komt het pakket op tijd aan? De stapel boeken voor de lancering wordt vandaag bezorgd. Hoop ik.

Catering

Gisteren heb ik met Annelies van FoodVia gesproken, of zij voor lekkere vegetarische, lokale hapjes kunnen zorgen. Ook lekker op tijd, vier dagen te voren… Gelukkig is Annelies flexibel en het team creatief, het komt vast goed.

Boektrailer

Mijn uitgever Ambilicious heeft een eigen studio, waar Peter aan de knoppen zit en prachtige filmpjes maakt voor elk boek, dat bij hen uitkomt. Ik heb ook hieraan mogen meewerken, als je dat zo mag noemen, als je mensen overspoelt met honderden ideeën en uren aan filmfragmenten. Ook dit vind ik spannend: hoe zal ‘mijn’ trailer eruitzien? Redden zij dat op tijd? En hoe speel ik dat dan af? (Ik ben een kluns, wat techniek betreft.)

Extraatje

Je wilt als schrijver iets extra geven aan de mensen die speciaal naar je toe komen om je boek te lanceren, behalve een lekker hapje en bubbels. Ik heb mijn eigen boekenleggers online gemaakt en besteld. Die komen ook vandaag aan. Dat is ook een onzekere factor. Ik geloof wel, dat ze vandaag komen, maar hoe ziet dat dan eruit?! Ik zei toch, dat ik een kluns was wat techniek betreft… Een keer heb ik online foto laten printen, de mensen erop misten een stuk van hun hoofd.

Prioriteiten

Jullie snappen dat, ik weet niet wat ik eerder moet doen, dus stond ik op en ging schrijven voor Sophia Magazine. Je moet je prioriteiten stellen. Ik moet ook echt nodig yoga doen, al een week niets gedaan, ik voel me stijf en gespannen. Er moet ook nodig gestofzuigd worden, maar wat als ik de bel niet hoor? Mijn boeken bij de buren bezorgd? Een nachtmerrie!

Emma Dilemma

Officieel wordt de eerste exemplaar door de uitgever aan de auteur overhandigd tijdens de boeklancering. Voor ons was het meest praktisch om een stapel bij mij thuis te laten bezorgen. Nou heb ik een dilemma: zal ik het openmaken? Ik moet echt mijn boek zien! Dat snappen jullie toch?
Nog een dilemma, die jullie allemaal zullen begrijpen: Wat moet ik aan?!

Voor Sophia Magazine, 4-11-2021