Ema Sindelarova Praktijk voor Klassieke Homeopathie

Praktijk voor Klassieke Homeopathie

Klassieke Homeopathie

Klassieke Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze dat al meer dan 200 jaar bestaat. Natuurlijk wil zeggen dat de homeopathische middelen gemaakt worden van planten, bloemen, mineralen enz. Deze stoffen worden tijdens de bereiding in gespecialiseerde apotheken heel sterk verdund en geschud. Klassiek Homeopaat gaat er vanuit dat elk levend wezen een eigen zelfgenezingskracht heeft en die probeert hij te stimuleren door een passend homeopathisch middel te vinden voor zijn patiënt met zijn klachten en de specifieke symptomen die hij vertoont. Dat in tegenstelling tot klinische homeopathie of complexe homeopathie die je bij de drogist kunt vinden. Die richt zich op de symptomen: hoest, keelpijn, oorpijn. Bij een Klassiek Homeopaat krijg jij dus waarschijnlijk een ander middel tegen je hoofdpijn dan jouw moeder, ze is tenslotte een heel ander mens, niet waar?

Klachten waarmee je naar een Klassiek Homeopaat kunt komen zijn heel divers. Fysieke klachten als oorontsteking, buikgriep of chronische rugpijn. Psychische klachten zoals somberheid, angsten, premenstrueel syndroom. Klachten die acuut zijn of waarmee je al jaren loopt, zoals bijvoorbeeld veel vrouwen met overgangsklachten doen.

Neem contact op en vraag wat ik voor jou kan betekenen.

Begeleider

In 2018 ben ik begonnen te werken als begeleider aan huis. Ik werk voor Acare Thuiszorg en Particuliere Thuiszorg Nederland en begeleid mensen die extra hulp en aandacht nodig hebben. Het kan gaan om de structuur aan te brengen in huishoudelijke taken, advies geven bij opvoeding of een klankboord zijn voor iemand die met depressie of angsten kampt. Ik heb ervaring met verschillende doelgroepen: mensen met PTSS, angststoornissen, autisme, chronische vermoeidheid, ik werk met ouderen en gehandicapten. Meestal wordt dit gefinancierd vanuit de PGB (persoonsgebonden budget) bij de gemeente. Dit werk is een mooie aanvulling op mijn werk als homeopaat en coach. Want soms kan een goedgekozen homeopathisch middel helpen, soms is een gesprek het juiste medicijn en soms loop je gewoon met iemand even een stukje mee.

Kindercoach

Na mijn studie homeopathie heb ik een post HBO opleiding gedaan voor een kindertolk, methode PresentChild® van Janita Venema. Met deze methode kan ik ouders en kinderen helpen bij hun problemen door het gedrag of ziektesymptomen van het kind te “vertalen” naar de ouders. Het geeft meer inzicht in wat er in het gezin speelt en eventueel gecombineerd met homeopathie kan ik ouders en kinderen hulp bieden in diverse situaties. Bij deze methode houden wij het kind uit de wind, we voeren de gesprekken met volwassenen, over het kind. Ik coach dus de volwassenen in het belang van het kind. 

Reiki

Behalve klassiek homeopaat mag ik mezelf ook Reiki Master noemen. In het verleden heb ik veel cursussen en behandelingen gegeven. Ook nu is Reiki voor mij een mooi hulpmiddel, die je altijd “bij de hand hebt”.