Reacties

Kevin is van jongs af aan al 'anders'. Dat viel ons pas op toen we een tweede kind kregen. Zij is 'normaal' (wat is normaal?) en toen pas zagen we dat Kevin's gedrag afwijkend is.

Hij is heel wijs voor zijn leeftijd en heeft een uitzonderlijke goed geheugen, maar een simpele puzzel maken is voor hem een regelrechte uitdaging.

In groep 4 liep het een en ander uit de hand. Hij raakte gefrustreerd en kreeg daardoor woedeaanvallen. Ook ontwikkelde hij een tic, hij ging tikken met zijn vingers. Dat was erg storend in de les.

Na onderzoek bij Mediant bleek dat hij een dysharmonisch profiel heeft. Vertaling: hij heeft een hoog intelligentie iq, maar een laag iq van inzicht en handelen. hierdoor kan hij veel dingen niet goed uitvoeren en dat is frustrerend.

Maar met alleen een diagnose ben je niet geholpen. En we zijn nog steeds niet klaar bij Mediant. Dat is een erg trage instelling. (al bijna een jaar bezig)

Vanwege Esther haar ervaringen (zie andere reactie) zijn we ook naar Ema gegaan.

Na de intake kregen we druppels mee. In eerste instantie moest Kevin er 2 per dag. Hij werd vrij snel een stuk rustiger. Niet verdooft. Maar hij kan nu met zijn emoties omgaan. Twee dagen na de eerste dosis kwam er weer een woede aanval opzetten. Tot mijn grote verbazing ademde Kevin diep in en werd weer rustig. Hij bracht zijn emoties en de oorzaak onder woorden.

Niet snel daarna kon de dosis terug naar 1 keer per week en nu alleen als Kevin merkt dat het weer nodig is.

Hij kan nu goed zijn emoties herkennen er daar mee omgaan. Ook hij geen tic meer. 

Loes

Enschede, 11-2-2015

 


 

Onze oudste zoon kampt al vanaf zijn geboorte met een vorm van angst. Als baby was dat alleen in de vorm van slecht in slaap komen als ik er niet bij bleef. Toen hij naar school ging begon ook de juf op te vallen dat ze niet zo de klas uit kon lopen zonder dat Lars ongerust was. Hij wilde niet mee met klasse uitjes zonder dat ik of mijn man meegingen en bij hem bleven. Verder was het een blij en vrolijk mannetje zolang duidelijk was hoe de dag verliep en wie er bij was. Het werd in onze dagelijkse bezigheden routine, maar het was wel onhandig. Tijdens een diner, waarbij Ema ook aanwezig was, vertelde ik over hem en over mijzelf. Gewoon verhalen aan tafel, geen ingewikkelde dingen. Na afloop sprak Ema mij aan en zei : “Je moet echt eens bij mij op de praktijk komen. Het probleem zit niet alleen bij je zoon ,maar ook bij jou !” Ik was verbaasd en nieuwsgierig over wat Ema mij vertelde. Ik ken haar al jaren ,maar had nog nooit aan haar praktijk gedacht voor zijn angstprobleem. Ik wilde het een kans geven.

Wij zijn naar de praktijk gegaan en vanaf de eerste ontmoeting was er een klik tussen Ema en Lars. Ze sprak met hem alleen, liet hem praten en tekenen over wat hem bezighield. Ze sprak met mij over hem en heeft de besproken onderwerpen naast elkaar gelegd. Ik was verbaasd over de uitkomst en zag door haar in wat mijn gedachten en dagelijks handelen ook met Lars deden. Ze wist door mij te sturen en Lars homeopathische druppels te geven ons leven te veranderen. Voor Lars was het een hele opluchting, maar voor mij en de rest van het gezin ook ! En….zijn angst kwam niet meer terug .

In de jaren daarna hebben we Ema voor vele andere kwaaltjes om hulp gevraagd en tot nu toe was dat alleen maar met succes. Ik hoop dat je ook veel andere mensen kunt helpen in je praktijk. Wij weten je in ieder geval te vinden mocht er iets zijn !

Esther

Enschede, 23-1-2015