Vakantie

Van 27 mei tot 26 juni ben ik met vakantie. Ik ben bereikbaar via e-mail en Whatsapp. Het kan iets langer duren voordat ik antwoord, maar binnen 24 uur reageer ik wel. 

 


Open coffie Hotel Roskam 

Op donderdag 18 mei ben ik als 'speciale gast' aanwezig op de ondernemersbijeenkomst in Hotel Roskam in Rheden/Velp. ZZP'ers en (bijna) ondernemers uit Rheden, Velp, De Steeg en omstreken zijn welkom om met elkaar te netwerken en vragen stellen over hun activiteiten. Tussen 9 en 11 uur ben je welkom om nieuwsgierige, kritische of bijdehandse vragen te stellen aan mij over mijn praktijk, over de klassieke homeopathie of kindercoaching.

Zie meer op de agenda van de Open Coffie.

 


Antibiotica, gebruik ze goed en alleen als het moet

Met deze slogan is het RIVM een campagne gestart om antibioticagebruik af te remmen om zo resistentie van bacteriën te voorkomen.
Antibiotica zijn alleen werkzaam bij infecties die door bacteriën zijn veroorzaakt.
Is een virus, schimmel of parasiet de reden van de infectie dan werken antibiotica niet.
Het is niet altijd nodig om antibiotica te gebruiken.
Veelvuldig antibioticagebruik heeft namelijk een groot nadeel: antibioticaresistentie!
Vaak kan je lichaam de infectie zelf overwinnen. Wanneer dit niet het geval is, zal de huisarts
antibiotica voorschrijven. Een homeopaat zal je direct naar de huisarts sturen. Denk daarbij
bijvoorbeeld aan risicovolle bacteriële infecties zoals longontsteking, hersenvliesontsteking,
infecties van het bot of de nieren en bloedvergiftiging.
Deze campagne past binnen de filosofie van de homeopathie: infecties door virussen en veel
bacteriën kunnen makkelijker door een goede weerstand worden overwonnen.
Homeopathische middelen helpen de afweer sterker maken.
De RIVM heeft ook een voorlichtingsfilm gemaakt, die gebruikt mag worden:
Klik hier voor de voorlichtingsfilm ‘Hoe ontstaat resistentie tegen antibiotica?’

Disclaimer
'Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) coördineert in opdracht van het
ministerie van VWS de infectieziektebestrijding in Nederland. Het RIVM besteedt uiterste zorg
aan actuele en correcte publieksinformatie. Dit doet het RIVM in nauwe samenwerking met de
vakgroep voor Publiekscommunicatie over Infectieziekten, en deskundigen uit diverse organisaties en beroepsgroepen. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Kindertolk wordt Kindercoach

Vanaf 1 januari 2017 heb ik mijn licentie voor de methode PresentChild opgezegd. Daarom mag ik mezelf niet meer Kindertolk noemen en moest mijn logo en mijn website worden gewijzigd. Aan mijn manier van behandelen verandert echter helemaal niets. Ik blijf toepassen wat ik heb geleerd en combineer deze methode met klassieke homeopathie. 

Als kindercoach ben ik vooral een bemiddelaar tussen de kinderen en de ouders. Kinderen zijn een spiegel voor ons, het hoeven niet eens eigen kinderen te zijn. Zelfs als ze allang volwassen zijn, blijven ze ons uit te dagen om op zoek te gaan naar de stem van ons innerlijk kind. Ik help graag in dit bewustwordingsproces met alle middelen die ik tot mijn beschikking heb.

 

  Fijne kerstdagen en een gezond 2017!

  Ik zal ook in het volgend jaar mijn best doen om jullie te steunen.

  Mocht 2017 een gelukkig en gezond jaar zijn!

 

 

 


Gratis spreekuur in Rheden:

donderdag 24 november 2016 van 10 tot 14 uur

Wil je weten of klassieke homeopathie kan helpen bij jouw klachten? Heb je fysieke of psychische problemen en wil je liever geen zware medicijnen slikken? Loop je al een tijdje met vage klachten die niemand serieus neemt? Maak je je zorgen om je kind of je partner? Misschien kan ik je helpen. Kom dan eerst op de gratis spreekuur en maak kennis met mij, de homeopathie en de PresentChild methode.

 Bel voor een afspraak zodat je niet lang hoeft te wachten: 06-47376820

Kun je die dag niet? Bel mij voor informatie!


HPV vaccinatie

Op dinsdag 15 november heeft NPO 1 in haar uitzending Zorg.nu onder andere ook de vragen rondom de HPV vaccinatie belicht. Interviews met enkele meisjes die na deze intenting chronische klachten hebben, gesprekken met ouders en deskundigen. Wat er duidelijk is, is dat er maar weinig onderzoek is gedaan naar de lange termijn gevolgen en de werkzaamheid van deze nieuwe vaccin. Bekijk dit fragment om je eigen keuze te maken. 

 


BTW vrijstelling!

(Eindelijk) Goed financieel nieuws. Klassiek Homeopaten worden met ingang van dit jaar vrijgesteld van BTW, mits wij aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals een medische nascholing. Daarmee worden wij gelijkgesteld aan andere collegae in de gezondheidszorg zoals bijvoorbeeld artsen, fysiotherapeuten en verloskundigen. Na jarenlang discussies en papieren-oorlog te voeren, krijgen wij een vrijstelling en dat voelt als een erkenning. 

Ik heb nooit BTW berekend, wel afgedragen. Maar om dit goede nieuws te vieren en homeopathie nog toegankelijker te maken, heb ik besloten om mijn tarieven te verlagen. Kijk op de tarieven pagina voor meer informatie. 

Mijn consulten worden vergoed door de zorgverzekeraars, de mate van de vergoeding is per verzekeraar en pakket verschillend. Meestal is het 80% van de consultprijs. 

Vanaf nu hoeft u dus nog minder bij te betalen. 

Loop niet langer met uw klachten en bel mij voor een afspraak!

 


Inloopspreekuur Hooikoorts/Allergieën

Dinsdag 17 mei vanaf 14 tot 17 uur kunt u gebruikmaken van de inloopspreekuur bij De Pastorie Rheden.

Deze is bedoeld voor mensen met hooikoorts- of allergieklachten. Consultatie duurt ca 25 minuten en kost 25 euro, inclusief het gekozen homeopathisch middel, dat u meteen meekrijgt. U betaalt contant en krijgt een factuur mee. Uw zorgverzekering vergoedt de kosten in de meeste gevallen vanuit een aanvullende polis.

Kunt u niet op 17 mei naar Rheden komen of heeft u andere klachten en meer tijd en aandacht nodig? Maak dan een afspraak voor een andere dag.

Het adres van De Pastorie is: Arnhemseweg 49a, Rheden. U kunt plaatsnemen in de wachtkamer, ik kom u ophalen. Wilt u zeker zijn dat u aan de buurt komt, bel mij te voren op mijn telefoonnummer 06-47376820.

 


 

De week van de homeopathie: 10 t/m 16 april 2016

Elk jaar is eer een Internationale week van de homeopathie, met wisselende thema's. Dit jaar is het thema Homeopathische profylaxe, oftewel "Voorkomen is beter dan genezen!" Kunnen we met homeopathie ziektes voorkomen? Jazeker! Er zijn specifieke homeopathische middelen die ingezet kunnen worden om bepaalde ziektes te voorkomen. Een voorbeeld daarvan is een homeopathisch middel dat grootschalig in Cuba wordt gegeven om de ziekte van Weil te voorkomen. Hieraan voorafgaand zijn onderzoeken gedaan of dit middel de terugkomende epidemieën in Cuba kan voorkomen. Daarbij zijn Nederlandse artsen voor homeopathie betrokken geweest. Deze onderzoeken waren zeer positief en nu wordt homeopathie standaard ingezet om grote epidemieen van Leptospirosis, ziekte van Weil, te voorkomen.

Daarnaast kun je met zogenaamde constitutiemiddelen, die voor elk mens verschillend zijn (afhankelijk van het type persoon), helpen om in balans te blijven en genoeg weerstand te hebben.

Er wordt regelmatig gevraagd of er ook een "Homeopathische vaccinatie" is voor kinderziektes. Er zijn vele alternatieven voor de standaard vaccinatieprogramma van RIVM, een "Homeoprofylaxe" is er één van. Ik organiseer regelmatig informatieavonden hier over. Dit jaar, in het kader van De week van homeopathie, wil ik jullie informeren over de mogelijkheden van klassieke homeopathie als preventieve geneeskunde. Ook besteed ik aandacht aan andere manieren om met kinderziektes om te gaan.

Informatieavond "Homeopathie als preventieve methode"

  Dinsdag 12 april 19:30 - 21:00

   De Pastorie

   Arnhemseweg 49a, Rheden

   Toegang gratis

   opgave graag via de mail

   

 


 

 

Nieuwe praktijklocatie in Arnhem en Rheden

Per 1-11-2015 neem ik geen nieuwe patiënten aan in de regio Enschede. De reden is, dat ik ga verhuizen...naar Rheden!

Per 1-11-2015 kunt u een afspraak maken op een van de volgende locaties:

Therapeuticum Aquamarijn

Onder de Linden 21-9

6822 KG Arnhem

en

De Pastorie, Centrum voor lichaam en geest

Arnhemseweg 49a

6991 DK Rheden

Bel 06-47376820 voor een afspraak of meer informatie.

U kunt ook een e-mail sturen naar homeopaat.kindertolk@gmail.com

 


 

Skype

In sommige situaties is het lastig om een 'live' consult af te spreken. Een telefonisch consult kan een uitkomst bieden maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van Skype. Dan kunnen we elkaar zien en er zijn geen kosten voor de telefoon. Neem eerst contact met mij op en dan maken we een bel-afspraak.

 


Praktijk aan de Oliemolensingel verhuisd

mei 2015

Vanaf nu zijn jullie welkom aan de Haaksbergerstraat 283 in Enschede, altijd op donderdag en vrijdag.

 


Vakantie

Van 24 mei tot 16 juni 2015 is de praktijk gesloten. U kunt hulp vragen van een van mijn collegae:

 

Gerda Hofste

Ganzenmarkt 39, Oldenzaal

Telefoon: 06-13699517

E-mail: gerdahofste@home.nl

Muriël Wagemans

 Van Ruisdaelstraat 78, 6814 KZ Arnhem

Izaak Evertslaan 5, 6814 JH Arnhem

 T 026 44 30 355 / 06 23296178

Email: m.wagenmans@homeo-resonans.nl

 


Lezing over de Present Child methode

Donderdag 11 december 2014 vanaf 20 uur bent u welkom op mijn praktijkadres in Arnhem om de lezing over de Present Child methode bij te wonen. Ik geef die samen met mijn collega Kindertolk Monique de Haan.
Behandelcentrum Velperweg, Velperweg 111 in Arnhem
Toegang is gratis, aanmelden graag via ons e-mail adres behandelcentrumvelperweg111@gmail.com

 


 Griepprik?!

De herfst is al begonnen, met zijn gekleurde bladeren, spinnenwebben en de daarin gevangen vochtdruppels...Herfst met de griep en de griepprik. Er worden steeds meer mensen opgeroepen maar ook steeds meer mensen weigeren, zoals vele verpleegkundigen en artsen. De redenen om geen griepprik te halen zijn bijvoorbeeld de vele gifstoffen die in het vaccin zitten, de kans op een bijwerking en het risico om juist ziek te worden na de prik. Bovendien is de werkzaamheid van een griepprik niet aangetoond. Dat berichten officiele instanties en medische bladen. Waarom zijn we zo bang voor de griep? De 'echte griep' oftewel Influenza, kan lang duren en je kunt er behoorlijk ziek van worden. Mensen met een gezonde weerstand komen daar zonder problemen zelf bovenop. Ouderen en longpatiënten zijn meer kwetsbaar maar helaas ook meer kwetsbaar voor de bijwerkingen van zo'n vaccin. Is er een alternatief? Jazeker! Lees hier verder....

 Ik zal hier niet de vele nadelen van de griepprik bespreken, dat is op internet goed te vinden. Zie bijvoorbeeld de site www.wanttoknow.nl

De typische herfstklachten zijn gelukkig vaak niet ernstig. Lees mijn luchtig verhaaltje over een patiënt met een Allergie voor herfst.


De week van de opvoeding

Van 6 t/m 12 oktober 2014 is de week van de opvoeding. Als Kindertolk bied ik een speciaal tarief voor een sessie van drie consulten. Maak een afspraak voor de eerste consult in de week van de opvoeding en betaal 75 euro per keer. 

Lees meer over de PresentChild methode op mijn website en maak de eerste stap! Direct bellen? 06-47376820

Deze actie geldt voor beide vestigingen: Arnhem en Enschede.

 

 


 


 

Homeopathie en kanker

November 2012

Op 2 en 3 november 2012 heb ik een bijzonder symposium bijgewoond over Homeopathie en Kanker. Dit was een echte eye-opener voor mij! Ik weet uit ervaring dat homeopathische middelen de bijwerkingen van reguliere medicijnen (chemotherapie en bestralingen) kunnen verhelpen. Nu heb ik geleerd, dat er veel en veel meer mogelijk is! De Indiase artsen voor homeopathie, vader en zoon Banerji, behandelen al 4 generaties lang uitsluitend met homeopathie de meest gevreesde ziektes en alle soorten kanker, met ongelofelijk mooie resultaten, zonder de slopende neveneffecten. Internationaal is er een grote toename van belangstelling voor deze “Indiase methode”, er zijn een aantal wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de behandeling van kanker volgens de Banerji protocollen en er is al sinds 1995 een goede samenwerking met bv. de NCI, het Amerikaanse kankerinstituut. Ik heb besloten om deze behandeling volgens de protocollen van de Indiase artsen toe te passen als mensen er belangstelling voor hebben. Soms is het een keuze om een alternatieve weg te bewandelen, soms zijn er geen andere mogelijkheden. Meer over de behandeling leest u hier op mijn website, u kunt mij direct bellen of een e-mail sturen.

 


 

Het Fluisterkind is The PresentChild geworden

Oktober 2012

Dezelfde methode, andere naam! De nieuwe naam is gericht op de internationale uitbouw van de methode. Op dit moment zijn er 200 kindertolken actief in Nederland en België en dit jaar wordt er de eerste internationale Engelstalige training gegeven. Het Fluisterkind wil niet alleen zachtjes fluisteren, maar echt aanwezig zijn in al zijn kracht. Er is een nieuwe website gekomen: http://www.presentchild.nl/
In sommige gevallen worden deze consulten ook vergoed door de zorgverzekeraar, net als alle homeopathie consulten van mij.

 Nieuwe praktijk, nieuwe logo!

November 2012

Mijn praktijk was na een aantal jaren aan vernieuwing toe. Daarbij hoort een nieuw logo en een nieuwe website. Mijn passie voor het vak, mijn betrokkenheid en een flinke portie humor blijft echter ongewijzigd. Misschien herkent u mijn site niet meer terug, maar wel mijn naam en foto....

Sinds 1 november 2012 heb ik een praktijk aan de Oliemolensingel 202 in Enschede. Mijn wens om een gezamenlijke praktijk te hebben met een collega therapeut gaat nu in vervulling. Ik deel de gezamenlijke ruimte met osteopaat Peter Overvoorde.

Ik ben bereikbaar op mijn mobiele nummer 06-47376820 en via mijn e-mail: homeopathie.enschede@gmail.com

 


 

Merknaam NVKH gedeponeerd bij Merkenregister

Juni 2012

De merknaam NVKH, het logo van de NVKH en de titel R.Hom zijn officieel gedeponeerd en erkend. Ieder lid van de NVKH mag vanaf nu de titel R.Hom achter zijn/haar naam plaatsen. Dit sluit aan bij wat in enkele andere landen gebruikelijk is.