Kindercoach, hulp bij kind en ouder problematiek / gezinscoaching

Als kindercoach probeer ik de boodschap van het kind aan zijn ouders over te brengen. Kinderen zijn namelijk mooie spiegeltjes voor ons, ze laten ons zien wie we zijn en wat we nog aan onze ontwikkeling kunnen doen. Door het gedrag of de ziektesymptomen van een kind te begrijpen, krijgen we meer inzicht in onszelf, de situatie in het gezin en nog veel meer.

De methode die ik er voor gebruik is ontwikkeld door een klassiek homeopaat. Zij merkte in haar praktijk, dat het geven van een homeopathisch middel aan een kind soms onvoldoende is, dat er een andere reden is waarom een kind bepaald gedrag vertoont of steeds ziek is. Dat is herkenbaar voor mij. Ik zie ook vaak het verband tussen een ziek kind en een moeder die niet lekker in haar vel zit, of een storend gedrag van een kind waarvan de vader onder stress staat, bijvoorbeeld. Een gezin is een complex systeem, de leden reageren op elkaar en beïnvloeden elkaar. Met deze "Spiegelmethode" kunt u meer inzicht krijgen in wat er gebeurt in uw gezin en uzelf.

Bij deze methode werk ik met ouders alleen, het kind is niet bij het gesprek aanwezig, dat is dus anders dan bij een consult homeopathie. Een gesprek één op één is vertrouwelijk, geeft ruimte aan de beleving van de ouder en zijn of haar persoonlijke ervaring. Het kind wordt niet belast door het "geklaag" over hem en er komen geen confrontaties. Als het wenselijk is, maak ik een andere afspraak om ook het kind te ontmoeten. 

Ik gebruik deze methode als aanvulling in mijn homeopathie praktijk. Soms is het een goedgekozen homeopathisch middel en soms is het gesprek het beste medicijn.