Vaccinaties

 “Twijfel groeit met kennis” (Johann Wolfgang Goethe)

De meeste kinderen worden standaard gevaccineerd zonder dat dit een bewuste keuze van de ouders is. Volledige voorlichting over de mogelijke bijwerkingen ontbreekt meestal. Ik vind dit persoonlijk een slechte zaak. Vaccinaties zijn lang niet zo veilig en effectief als er verondersteld wordt. Baby’s worden aan de lopende band gevaccineerd. Waar tegen, eigenlijk? Een aantal ziektes waar wij tegen inenten zijn allang uit onze maatschappij verdwenen, andere zijn de zogenaamde kinderziektes. Zoals de naam al verraadt, de meeste kinderziektes hebben een mild verloop, er is een kleine kans, dat het bij gezonde kinderen uitmondt in complicaties. Bovendien heeft het doormaken van (kinder)ziektes een doel, namelijk opbouwen van eigen immuniteit. Het lichaam leert, hoe het met ziektes moet omgaan en “verzamelt” antistoffen. Dat gebeurt op een natuurlijke manier, stap voor stap. Bij vaccinaties gaat dit heel anders. Een kind van 2 maanden (de eerste vaccinatie) heeft alleen antistoffen van zijn moeder en heeft zijn eigen immuniteit nog niet kunnen opbouwen. Als het borstvoeding krijgt, dan krijgt het nog antistoffen via de moedermelk. Een DKTP vaccin, bijvoorbeeld, bevat liefst 4 ziektekiemen (weliswaar verzwakt) die direct in de bloedbaan terechtkomen. Dat gebeurt niet, als je op een natuurlijke manier ziek wordt. En dan heb ik het nog niet over de hulpstoffen in het vaccin zelf.

Je kunt je afvragen, waarom er zoveel kinderen met eczeem, astma, allergieën en gedragsproblemen zijn. Is er een verband?  Dr. Viera Scheibner heeft veel onderzoek gedaan en daarover een boek geschreven, “Vaccinatie”. Ook in Nederland zijn er steeds meer specialisten, die kritische vragen stellen bij het vaccinatieprogramma. Dr. Tinus Smits, homeopathisch arts (helaas al overleden), heeft zich jaren bezig gehouden met het behandelen van kinderen met een PVS (Post Vaccinaal Syndroom). Huisarts in ruste, Dr. Hans Moolenburgh, schrijft boeken over zijn visie op gezondheid, geeft lezingen over vaccinaties en gezond leefstijl.

Alle homeopaten kennen het verschijnsel PVS. Kinderen met vage klachten, chronische verkoudheden, oorontstekingen, maar ook veel ernstiger klachten, hebben een gezamenlijke component: de vaccinatie. Het is vaak lastig om aan te tonen, dat de vaccinatie inderdaad de oorzaak is. Men is niet goed voorgelicht over de mogelijke nadelige effecten en let dus niet goed op, wat er met het kind gebeurt. Als je echter een homeopathisch ontstoringsprogramma volgt, zie je het kind vaak opknappen.

Ik kan me heel goed voorstellen, dat je je kind wilt beschermen tegen gevaarlijke ziektes. Of de vaccinaties dan ook een degelijke bescherming bieden is zeer de vraag. Kinkhoest (de K in de DKTP) komt regelmatig voor in ons land en treft zowel niet gevaccineerde als wel gevaccineerde kinderen. Polio (de P in de DKTP) komt in deze tijd in Nederland maar zelden voor, deze ziekte was al op haar retour toen we begonnen met vaccineren, evenals difterie ( de D), omdat we nu in veel betere hygienische omstandigheden leven en goede voeding krijgen. Vaccinatie tegen meningokokken betreft het type C meningokokken, terwijl juist het andere type, type B het meest verantwoordelijk is voor alle ziektegevallen (de gevreesde hersenvliesontsteking). Tetanus (de T) ontstaat wanneer er in een wond vuil wordt vastgehouden in de weefsels. De bacillen circuleren niet in het bloed. Ze blijven op de plaats waar ze binnen kwamen in de wond en produceren toxine. Daarom moet een wond altijd goed gespoeld worden en bloeden. Bij een hondenbeet of een ander sterk vervuild wond wordt uit voorzorg toch een tetanus prik gegeven.

Het nadeel van vaccineren vind ik ook, dat wanneer mensen denken beschermd te zijn, ze niet voldoende opletten bij de ziekteverschijnselen. Mensen zijn niet meer bekend met de symptomen en verloop van kinderziekten of hersenvliesontsteking (wat geen kinderziekte is!). Bij de koorts wordt deze vaak meteen onderdrukt door pijnstillende en koortsverlagende middelen (paracetamol e.d.), waardoor de symptomen niet meer waarneembaar zijn en de natuurlijke reactie van het immuunsysteem onderdrukt wordt.

Mijn advies is: informeer je over de kinderziektes, het mogelijke gevaar en het verloop daarvan en maak een bewuste keuze. Het is ook mogelijk om vaccinaties te "begeleiden" met homeopathische middelen die je van te voren en na de prik geeft. Vraag mij om uitleg door contact op te nemen. Ik mag niet al mijn ervaringen en mijn visie wat betreft vaccinaties, homeoprofylaxe en het behandelen met homeopathie op mijn website zetten. 

Het is ook mogelijk om voor een Homeoprofylaxe te kiezen. Dat betekent een preventieve programma met behulp van homeopathische middelen. In de volksmond heeft men het over een "homeopathische vaccinatie", maar de term klopt niet omdat wij niet vaccineren, niet prikken, maar homeopathische middelen geven in de vorm van korrels of druppels. Ik gebruik het systeem van Dr. Isaac Golden, hij heeft 30 jaar lange ervaring mee en heeft een programma bedacht dat uw kind een preventieve bescherming biedt. De Homeoprofylaxe programma is naar wens aan te passen. U kunt in overleg met mij per ziekte kiezen of u daarvoor uw kind wel of niet een homeopathische profylaxe wilt geven.

Neem contact met mij op voor meer informatie.

Vaccinatie tegen de HPV

Alle meisjes die 13 worden krijgen een oproep voor de HPV vaccinatie. Kijk hier naar een recente aflevering van de NPO 1 over de twijfels die dat met zich meebrengt.

 

Lees ook mijn column over de kindervaccinatie, een Verhaaltje voor Jordy, geschreven voor mijn dochter en mijn kleinzoon.