Griep oftewel Influenza voorkomen en/of genezen?

 1. Gezonde weerstand

Zorg dat je genoeg vitamines (vooral C en D) binnen krijgt, eet gezond, neem genoeg rust en zorg goed voor jezelf. Je wordt ziek alleen als je weerstand verminderd is. Je kunt ook uit balans raken door stress of vermoeidheid.

 2. Griep behandelen met klassieke homeopathie

Mocht je ziek worden, dan kun je, ongeacht welke type virus je nou te pakken hebt, een goedgekozen homeopathisch middel gebruiken. Op basis van je klachten op dat moment. Een griep is heel effectief te behandelen met klassieke homeopathie. Een kort, oftewel acuut consult is snel gemaakt... De reguliere geneeskunde kent geen behandeling, want antibiotica zijn werkzaam alleen tegen bacteriële ontstekingen.

 3. Een griepprik of een andere profylaxe?

De derde mogelijkgeid is, als je twijfelt en de griepprik toch wilt halen, om het met homeopathie te begeleiden. Je neemt van te voren en na de vaccinatie een homeopathisch middel dat de kans op bijwerkingen vermindert.

Wil je liever een profylaxe? Informeer bij mij naar de mogelijkheden.

Ik zal hier niet de nadelen van de griepprik bespreken, die zijn goed te vinden op internet, bijvoorbeeld de site www.wanttoknow.nl

De typische herfstklachten zijn gelukkig vaak niet ernstig, lees mijn verhaaltje over een patiënt met een Herfstallergie.