Hoe werkt Klassieke Homeopathie?

Het geneesmiddel, dat de homeopaat voor u uitzoekt, spreekt het zelfgenezende vermogen van uw lichaam aan, versterkt uw energie en helpt u uw eigen proces door te maken. Juist omdat het uw eigen krachten aanspreekt, geeft een homeopathische behandeling geen nadelige bijwerkingen.

Tijdens de behandeling neemt uw natuurlijke weerstand toe en uw lichaam (en geest) gaan beter functioneren. Symptomen worden niet onderdrukt maar er treedt een blijvende verandering op.

Er zijn veel interessante onderzoeken gedaan naar de werking van homeopathie, maar de belangrijkste blijft de ervaring van therapeuten en patiënten zelf.

Kijk hier naar de video boodschap van homeopathische arts in India, Rajan Sankaran. Hij legt heel simpel uit hoe homeopathie werkt en geeft de critici een mooie les.

In het Duits, met Nederlandse ondertiteling, een filmpje over homeopathie, hoe de homeopathische middelen worden gemaakt, met interview van Jens Würster, arts homeopaat in Zwitzerland en vele voorbeelden van de werking van homeopathie. Eigen ervaring van een vrouwelijke arts met borstkanker, onderzoek naar de werking van homeopathie bij een groep kinderen met ADHD, een aantal succesvolle behandelingen bij dieren en ten slotte een experiment met planten. Zeer de moeite waard om te bekijken. 

Ik streef er naar om samen te werken met andere disciplines. Bij twijfel stuur ik mensen door naar de huisarts. Ik overleg soms met collega's, natuurlijk na de toestemming van mijn patiënt. Homeopathie is een geweldige geneeswijze, maar soms is een andere methode meer geschikt: osteopathie, haptotherapie, NEI, regressietherapie, acupunctuur, allemaal holistische geneeswijzen die net als homeopathie de kracht van het eigen lichaam ondersteunen.