Poetin is gek

Zo. Dat schrijft lekker. Ik geniet van mijn vrijheid van meningsuiting hier, veilig in Nederland. Dit had ik 25 jaar geleden nooit hardop kunnen zeggen en zeker niet schrijven en publiceren. In het communistische Tsjechoslowakije was elke kritiek op de regering van ons eigen land alsook op de Sovjet republiek streng verboden. Kritiek of zelfs een mop was een aanval, dat maakte jou gelijk een vijand van de staat en dus gevaarlijk. Daar kreeg je eerst een waarschuwing voor en je kwam op een zwarte lijst, wat je studie of carriére verder onmogelijk maakte en als je daar nog niet van was geschrokken en doorging met het bekritiseren of belachelijk maken van onze rode vrienden, kon je daarvoor gaan zitten in de gevangenis. Zoals Václav Havel en vele anderen. Ik werd een keer verhoord door de geheime politie als 17 jarige. Het was niet prettig, maar ik heb mijn waardigheid kunnen behouden en liet mij niet intimideren, maar ging daarna veel beter om me heen kijken voordat ik een Russen-mop ging vertellen. In die moppen hadden de Russen meestal zelf alles beter, groter, blaasden zichzelf op en dan ging het mis. Dat was ongeveer de kern van alle Russen-moppen.
Neem Sotsji bijvoorbeeld, dat begon ook als een grote Russen-mop: Een Oostenrijker, een Koreaan en een Rus vochten erom, wie de Olympische winterspelen mocht organiseren. Zegt de Oostenrijker: “Laten we de spelen bij ons houden, we hebben de bergen en de sneeuw en we begroten daarvoor 900 miljoen dollar.” “Nou”, zegt de Koreaan,”we hebben ook bergen, al zijn ze kleiner dan die van jullie, voor sneeuw kunnen we ook wel zorgen en we geven 1,25 miljard dollar.” “Dat is niks,” schept de Rus op, “wij geven 1,517 miljard dollar en we houden de winterspelen in een subtropische badplaats want alles is mogelijk in Rusland.” We zijn het beste, slimste, rijkste, of meest opgeblazen volk op aarde, met het meest gevaarlijke fanatieke soort patriarchisme dat er bestaat. We kennen geen democratie, nooit gekend, want vanuit het feodalisme met een tsaar als een absolute heerser zijn we gelijk doorgegaan naar het communisme met heersers als Stalin (die meer slachtoffers heeft gemaakt dan Hitler, maar dan onder zijn eigen volk) en nu de Sovjetunie als een grote opgeblazen luchtbel is geploft, doen we alsof er democratie is maar onze leiders zijn steeds fanatieker en dogmatischer, met huidige tsaar Poetin aan de top. Zijn wil is een wet en God behoede de mensen die het met hem niet eens zijn, mensen die hem in de weg staan. Nu komt langzaam de waarheid naar buiten, over de manier waarop Poetin de spelen naar Sotsji heeft gehaald, over de duizenden mensen en hun huizen die moesten wijken voor zijn grootse droom. Deze olympische spelen hebben naar schatting 40 miljard gekost en dat is meer dan alle voorgaande olympische winterspelen bij elkaar opgeteld! Maar het is te laat om het tij nog te keren. De spelen zijn nu alweer afgelopen en alles raakt langzaamaan in vergetenheid.
Maar er is wellicht toch iets aan te doen, voor de toekomst. We kunnen naar Poetin kijken als naar een patiënt, een ernstig uit de balans geraakt mens. In de homeopathie zijn er prachtige geneesmiddelen voor mensen die zichzelf beter vinden dan de rest, zoals Platina bijvoorbeeld. We hebben ook een middel zoals Fluor, voor mensen die verhard zijn, materialistich en weinig empathie kunnen opbrengen. Of neem maar Lycopodium, een klein hondje dat heel hard blaft.... En er is altijd een reden waarom mensen zo'n ziekelijk gedrag vertonen. Misschien is die te vinden in de prille jeugd van Vladimir, misschien is dit een grote miasmatische verstoring, dat betekent dat het om een hele grote groep mensen gaat en al diep geworteld is. De Russen als volk dat heel lang werd onderdrukt en niet met de vrijheid kan omgaan....Als homeopaat moet je in staat zijn om blanco en liefdevol naar je patiënten te kijken. Zal ik de poging wagen? Zal ik een homeopathisch middel naar Poetin sturen? En als ik toch al bezig ben, doe ik het dan gelijk maar voor de hele Rusland....To Russia with love. From Ema.
 
P.S. Als ik ineens spoorloos verdwijn, dan wordt mijn website ook door de Russen gelezen.

Ema Sindelarova, Klassiek Homeopaat & Kindertolk in Enschede en Arnhem, februari 2014