Benji

Benji is het hondje van mijn dochter, een kleine Silky terriër. Hij is heel erg actief, kan de hele dag achter een bal rennen en houdt veel van aandacht. Benji is altijd zo blij om zijn bazinnetje te zien, dat hij het van blijdschap “in zijn broek doet”. Het probleem is echter, dat hij geen broek draagt, dus laat hij kleine plasjes op de vloer lopen.

Ik wil eerst weten, of dat geen blaasontsteking is, maar als ik op bezoek kom, zie ik zelf dat het puur uit vreugde gebeurt en niet op andere momenten van de dag. Verder heeft Benji geen klachten.

Nou ben ik geen dierenhomeopaat, maar eigenlijk werkt het op dezelfde manier als bij mensen. Een gesprek wordt wat moeilijker, als je toevallig ook geen hondenfluisteraar bent, dus je moet goed observeren.

Benji krijgt elke dag een korreltje en we wachten af. Na drie dagen gebeurt het veel minder vaak en na een week is het beestje van zijn klachten af.

Wat was het geheim? Coffea, een homeopathisch geneesmiddel gemaakt van koffiebonen. Daar zijn wij mensen ook zo dol op. We worden daardoor ook meer energiek. Sommige mensen worden zelfs zo opgewonden, dat ze niet kunnen slapen, of andere klachten krijgen. Ik verdenk Benji er niet van, dat hij stiekem koffie zet, als mijn dochter niet thuis is, maar zijn klachten lijken er op en dat is precies de manier waarop homeopathie werkt. Gelijke door gelijkende genezen is de wet van klassieke homeopathie.

Benji is heel blij als ik weer op bezoek kom. Maar deze keer blijft de vloer wel droog.

“Hij is nu nog meer dol op jou, omdat je hem hebt geholpen” meent mijn dochter. En inderdaad, het lijkt alsof hij naar mij lacht.

“Weet je wat ze zeggen, Benji? Nee? Dat wij homeopaten een placebo geven, neppilletjes, snap je? Dat je dus geneest omdat je erin gelooft. Wat vind jij er van?”

“Woef!”

Ema Sindelarova, Klassiek Homeopaat in Haaksbergen

Column voor Dynamis, 2009